Vuggestue/ børnehave

Hverdagen

I Mariehønen vægter vi udelivet MEGET højt og vi bestræber os derfor at være ude hver dag fra ca. kl. 8.00. Er vejret meget dårligt, er vi inde noget af tiden – Men vi er ude uanset vejret HVER dag. Alle aktiviteter der “normalt” foregår indenfor, trækker vi med ud i uderummet. Vi har et skønt overdækket areal og værksted, der benyttes som “inde rum”. Her spiser, spiller, leger vi med biler, dukker, lego, tegner mv. Vi går i gang med planlagte aktiviteter kl. ca 9.15.

Garderoberum

Hvert barn har et rum til overtøj, skiftetøj mm. Der er en kasse til hvert barn til alm. skiftetøj, som benyttes, således er det nemmere for barnet selv at finde sit eget tøj. Hjælp jeres barn med at holde orden på rummet hver dag. Dvs. hæng regntøj/flyverdragt/termotøj klar, så er det nemmere for barnet selv at tage det på. Husk at tjekke om alt tøjet er der. Vi er ude hver dag i al slags vejr og derfor skal børnene have tøj med der passer til årstiden, og som kan tåle at blive brugt. der må ikke være snore i hætter/trøjer af sikkerhedsmæssige årsager. Huske at skrive navn i alt jeres barns tøj og fodtøj. Når i tager hjem sættes fodtøjet op på hylden, der der er klar til rengøring. Hver fredag skal rummene tømmes helt, så de kan blive gjort rene. Vi har et meget begrænset udvalg af skiftetøj her, så hvis barnet har lånt af os, er det meget vigtigt, at vi får det retur renvasket hurtigst muligt.

Madpakker

Børnene spiser deres medbragte madpakker mellem kl. 11.00 og 12.00 (de spiser når de vil i dette tidsrum). Vuggestuen spiser ca. kl. 10.45-11.30. Børnene får vand til maden, som de selv har med i drikkedunk. Juice, saftevand, drikkeyoghurt og kakao medbringes ikke. Vi opfordrer til at maden er sund og består af primært brød, frugt, og grønt eller rester fra aftensmaden (som spises kold). Små lækkerier som eks. mælkesnitte, yoghurt, kager er ikke nødvendige i en madpakke, da børnene ikke har behov for dette i hverdagen.

Eftermiddagsmad

Mellem kl. 14.00 og 15.00 får vi eftermiddagsmad, som børnene selv medbringer. De må spise det, når de vil i dette tidsrum. Vi opfordrer til, at eftermiddagsmaden består af brød og frugt/grønt. Det er en stor hjælp for barnet, hvis i hjemmefra har skåret frugten ud og pakket det ind, så børnene selv kan åbne det. Hvis jeres barn har en lang dag i Mariehønen, er det en god ide, at putte lidt ekstra mad i madkassen, som de kan spise sidst på dagen.

Søvn

Har barnet brug for en middagssøvn er dette muligt. Der er sovetid kl. ca. 11.45. Børnehavebørnene sover inden i vores soverum. Vuggestuebørnene i deres medbraget barnevogn (inkl.. barnevognssele). Børnene skal selv have dyne/pude med.

Fødselsdage

Fødselsdage fejres her i Mariehønen, ved at vi har en fødselsdagskiste, der kun kommer frem, når et bar holder fødselsdag her. Kisten indeholder: en tronstol som barnet kan sidde på. en kongekappe, prinsesseskørt, kongekrone, diadem og flag. Vi synger fødselsdagssang, råber hurra og giver en lille gave. Alt med fødselaren som midtpunkt. Fødselsdagsbarnet må uddele EN ting til børnene, hvis forældrene ønsker at medbringe dette. Der kan vælges mellem følgende: et stk. frugt – en pakke rosiner – en ispind – en flødebolle – en lille pose popcorn – en muffin/et stk kage. – en bolle.

Hvis vi Inviteres hjem, er det HELE gruppen, der inviteres.

Legetøj

Børnene kan have 1 stk. legetøj med, når de har behov for det. Det er dog kun muligt, når både forældre og barn er klar over, at det kan blive væk og gå i stykker. Det er ikke institutionens ansvar hverken at finde eller erstatte det. det private legetøj deles børnene imellem på lige vilkår som Mariehønens legetøj. Vi vil dog gerne have, at legetøj med lyd (batterier), elektronik, sjippetov, cykler og løbecykler IKKE medbringes.

Traditioner

Vi har i løbet af året forskellige traditioner, og nogle af dem involverer også forældrene. Vi har en tur til Nordisk dyrepark, bedsteforældresag, juleafslutning i kirken, fastelavn, påske, julefrokost samt diverse udflugter med bussen som vi deler med Friskolen og Vesterbølle efterskole. Vi afholder forældremøde med valg til bestyrelsen, kaffedage, juletur, dyrskue og arbejdsaften. Disse arrangementer er vigtige, og det er derfor også vigtigt for os, at i deltager heri.

Sygdom/fri

Vi vil gerne have besked, når jeres barn holder fri eller er sygt. I kan sende en SMS på 51777044. Vi besvarer ikke din sms, men vi tjekker mobilen flre gange dagligt. Hvis i skal tale med os, så ring på 98647022.